Infrastructura

Teritoriul comunei este traversat de drumurile judeţene DJ 792A care face legătura între municipiul Oradea şi judeţul Arad şi DJ 795 care face legătura între orasele Salonta şi Beius precum şi de calea ferată Ciumeghiu-Holod.

Drumul judetean 792A traverseaza si satul Belfir iar drumul judetean 795 strabate satele Gurbediu si Rapa.Legatura cu satul Girisu-Negru se face din Belfir printr-un drum comunal asfaltat. Calea ferata Ciumeghiu-Holod trce si prin satul Rapa. Comuna dispune de sistem centralizat de alimentare cu apa in localitatile Tinca,  Belfir,Râpa

In satul Tinca exista o retea de canalizare menajera aferenta la doua strazi principale, in lungime de 5   km.Aceasta canalizare este racordata la statia de epurare existenta.

Gradul de electrificare se apropie de 99%.

Reteaua stradala este in curs de modernizare prin pietruire si reparare de covoare asfaltice.

O problema aparte o constituie drumurile de exploatare care duc spre terenurile agricole. Aproape toate sunt erodate si transformate in viroage, fiind un real pericol pentru cei care se aventureaza pe unele dintre ele.

Comuna Tinca dispune de o centrală telefonică digitală cu 1000 de numere ,gara CFR ,staţiune balneară,telefonie mobilă,TV cablu.

Ca resurse naturale se menţionează trei izvoare de ape minerale şi aproximativ 20 de sonde de ţiţei.